2008.04.05. 20:17

 

"Nem csodálatos-e, ha jobban meggondoljuk, hogy jelenünk szövetét mindig jövőnk adja, akár nagyon vágyunk rá, akár rettegünk tőle? S nem nagy bolondság és esztelenség-e ki nem élvezni kurta életünk minden egyes napját jövőnkbe vetett reményeink avagy félelmeink miatt?"(Robert Merle)

 

"A boldogság egy belső érettség eredménye. Csakis tőlünk függ, és türelmes, napról napra végzett munka árán érhető el. A boldogságot fel kell építeni, és ez sok erőfeszítést és időt igényel. Hosszú távon a boldogság és a balsors létforma vagy életművészet."

(Matthieu Ricard)

 

"Soha ne becsüld alá azt az erőt, amellyel az anyatermészet segíteni tud minket. Ha szomorúság vesz rajtad erőt, menj el otthonról, merítkezz meg egy bővizű folyóban; sétálj egy nagyot a mezőn, egy földúton vagy a homokban; érints meg néhány kagylót; élvezd a napnyugtát vagy a hold emelkedését; számláld meg a csillagokat; engedd, hogy a szél vagy az eső csapja arcodat. Meg kell értened, hogy a természet egyszerre kaotikus, semleges és rendkívül rendezett. Tegyen boldoggá, hogy része lehetsz.

(Stephanie Dowrick) 

 

"A szeretetnek melege van a természet hidegében, világossága van az élet sötétségeiben, és a szeretetnek ajkai vannak, amik mosolyognak velünk az örömben, és lecsókolják könnyeinket a fájdalomban"

(Gárdonyi Géza)

 

 

,,Emeld fel a tekinteted. Húzd ki magad. Képes vagy rá. Ha sötét is van, mindig lesz új reggel... Tartsd életben a reményt."

(Jesse Louis Jackson) 

 

 

Próbáld meg jól érezni magad, akkor is, amikor úgy gondolod, hogy te vagy a legutolsó a teremtmények sorában.

(Paulo Coelho)

 

 

"Ha szeretünk, még a por is aranyló,
békés a fű és minden víz aranytó..."
(Tu Mu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr99412812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása