A nők körében is egyre népszerűbb a kerékpározás. Aki rendszeresen műveli kitűnő formába kerül: nő a vitalitása, megerősödik az immunrendszere, feszesebbek és vékonyabbak lesznek a lábai, és esténként biztosan nem fog álmatlansággal küzdeni.

1. Felhasznált energia: Ha igazi kerékpártúrán veszel részt, szervezeted az erőkifejtés hatására óránként 250-300 kalóriát éget el.

2. Stressz: a biciklizés, mint általában a sport, kifullaszt és megnyugtat egyszerre. Kivéve, ha csúcsforgalomban tekersz az úttest közepén, a kocsik között, ahol fokozottabb félelemérzetre számíthatsz.

3. Szív és tüdő: mindkettő számára előnyös sportág, mivel tartós erőkifejtést igényel. Vigyázat: ha úgy érzed, hogy nagyon kimerültél, valószínűleg túlságosan megterhelted a szíved! Lassíts vagy pihenj egy kicsit, és ha lehet, kerüld a szennyezett levegőt!

mivel folyamatosan előre nézel, a fejedet magasan, nagyjából ugyanúgy tartod - ezért kezdetben nyaktájéki fájdalmakra számíthatsz. Ez különösen akkor jellemző, ha a nyereg túl magasan vagy nagyon hátul, a kormány pedig alacsonyan van. Állíts be mindent a megfelelő magasságba, ahogy neked kényelmes!

 

4. Nyak:

5. Gerinc: fáj a hátad? Menj vissza a szaküzletbe, ahol a kerékpárt vásároltad, és ellenőriztessd az összes beállítást!

6. Térd: ha pedálozás közben túl magasan vagy túlságosan alacsonyan ülsz, a térdízületeid megfájdulnak. Állítsd be a nyerget a megfelelő magasságba - akkor a legjobb, ha pedálozás közben teljesen ki tudod nyújtani a lábad. Ha hidegben is kerékpározni szeretnél, úgy öltözz, hogy térdeid mindig melegen legyenek!

7. Gát: a kényelmetlen ülés számos problémát okozhat (például ciszta, kelés, kidörzsölés). Ebben az esetben célszerű kicserélni a nyerget. Ma már formatervezett, zselés felületű, nagyon kényelmes női ülések között válogathatsz, az árak közötti különbség pedig nem számottevő.

8. Láb: a kerékpározás rendkívül kellemes, de nem veszélytelen sport. Ha rendszeresen kerékpározol és karban tartod az izmaidat, semmiféle veszély (pl. ficam, törés) nem leselkedik a lábaidra.

 

9. Fül, kéz, lábujjak: ezek vannak kitéve leginkább az időjárás viszontagságainak. Hidegben viselj sapkát, kesztyűt, meleg zoknit és cipőt. Tanácsos a kormányt valamilyen hőszigetelő anyaggal bevonni, a fém ugyanis rögtön átveszi a levegő hőmérsékletét.

10. Vérkeringés: a folyamatos, ütemes pedálozás formássá varázsolja a vádlijaidat, és jó hatással van a vérkeringésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr621284026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása