Forró csokoládészuflé

2009.08.26. 19:26

Nagyítás!

 

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
     
  • 4 evőkanál kakaópor
     
  • 10 dkg min. 70%-os magas minőségű csokoládé
     
  • 2 tojás
     
  • 2 tojásfehérje
     
  • 12 dkg cukor
     
  • 10 dkg liszt, de még jobb az őrölt mandula

     

Elkészítés: 1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A vajat és a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd a tűzről levéve addig keverjük, amíg egyenletes masszát kapunk. Hagyjuk kihűlni.

2. Az egész tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot egy edénybe tesszük, és elektromos habverővel összekeverjük, habosítjuk.

3. A tojásos masszát a hűlő csokoládékeverékhez adjuk, és elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódhat. Hozzákeverjük a lisztet és/vagy az őrölt mandulát.

4. A sütőformákat kivajazzuk, és megszórjuk kakaóporral. A formákba helyezzük a masszát, és 12 percen át sütjük. Akkor jó, ha még folyik a közepe. Vaníliafagylalttal tálaljuk.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr11340387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása