Burgonyakrémes sajttekercs

2009.12.29. 14:42

Hozzávalók:

  • 25 dkg reszelt sajt (bármilyen lehet, vegyesen)
  • 1 nagy, héjában főtt burgonya
  • 10 dkg vaj
  • fél dl sűrű tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • 2 evőkanál juhtúró (vagy reszelt rokfort)
  • 1 mokkáskanál törött fehérbors
  • 1 csokor kapor

Elkészítés

A főtt burgonyát meghámozom, és finom lyukú reszelőn lereszelem. A vajat habosra keverem a juhtúróval, hozzáadom a sót, a törött borsot, a megmosott és finomra metélt kaprot, ezután a tejfölt is beledolgozom. Végül apránként belekeverem a reszelt burgonyát és a zúzott fokhagymát.

A reszelt sajtot teflonedényben, kis lángon, folytonos keverés közben nyúlósra olvasztom, illetve addig kevergetem, amíg egy tömbbé összeáll. Ekkor egy kiterített, nagy alufólialapra rakom, nyújtófával vékonyra kinyújtom, mint ahogyan a tésztát szokás.

Ha már nem forró, megkenem a burgonyás krémmel. Szorosan felcsavarom, és a tetejét kissé lenyomkodom, hogy a levegő eltávozhasson belőle. A tekercs két végén összenyomom, hogy a töltelék ne folyhasson ki.

Ezután alufóliába csomagolom, és hűtőszekrényben legalább egy napig dermesztem. Tálalás előtt ujjnyi vastag szeletekre vágom, és megmosott, leszárított salátalevelekre rakom.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr851630491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása