Almatorta sütés nélkül

2009.12.30. 20:08

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • babapiskóta
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4,5 dl víz
  • cukor
  • fahéj
  • citromlé
  • tejszín
  • kapcsos sütőforma

Elkészítés

A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízben, és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerint cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevével ízesítjük. Jól elkeverjük, és melegen a babapiskóta felére öntjük az almás krém felét. Újabb sor babapiskóta következik (picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk, és beletesszük a hűtőbe szilárdulni. Mikor kihűlt, felverünk kb. 1,5-2 dl tejszínt, és vastagon az almára simítjuk. A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy csokidarát szórunk.

Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából, szépen lehet szeletelni. Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom sütemény.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr271633596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása