Az élet hét törvénye

2009.12.30. 12:31

 

1. Tiszta lehetségesség törvényének alkalmazása:
Minden nap időt szánok arra, hogy közösséget éljek át a természettel... csendben, elragadtatásban élvezem az élet lüktetését a tiszta lehetségesség és korlátlan alkotóerő erejét.
Gyakorlom a minősítés nélküli létet!

2. Adok-kapok törvénye:
Bárkivel találkozom, vogy ahova megyek, ajándékot (elindítom a bőség körfolyamatát) adok mindenkinek.
Hálásan fogadok mindent, amit az élet kínál (napfényt, záport...).
A gazdagság körfolyamatát fenntartom (elfogadom a szeretet, mindenkinek jót akarok).

3. A karma, avagy, az ok és okozat törvénye:
Ma pillanatról pillanatra figyelem a döntéseimet. Tudatossá teszem őket, mert a jövő bármely pillanatára a legjobb felkészülés a teljes tudatosság a jelenben.
Bármely döntésemnél megkérdezem: mik a döntésem következményei; boldogságot hoz-e nekem, és akit érint?
Megkérdezem a szívemet, mit közvetít az üzenete. Ha jó, akkor minden kötődést hátrahagyva spontán, helyes döntéseket tudok hozni.

4. Legkisebb erőfeszítés törvénye:
Gyakorlom az elfogadást. (elfogadom: az embereket, a helyzeteket, az eseményeket, a körülményeket) Az adott pillanat éppen olyan, amilyennek lennie kell. Úgy fogadom el, ahogy van, nem pedig, ahogy szeretném.

5. A szándék és vágy törvénye:
Helyezkedjünk a köztes térbe (lényünk azon középpontjában, ahol a gondolatok között egy cseppnyi csend érezhető)! Mélyedjünk el a csendben! Ez a lényegi állapotunk.
Létállapotunkban engedjük szabadon szándékainkat, vágyainkat. Legyünk türelmesek az elültetett magokkal.
Maradjunk saját autonómiánk állapotában. Valódi önvalónk, szellemi lényünk tudatában kell élni.
Ne áhítozzunk a végeredményre. Éljünk a bizonytalanság vállalásának bölcsességében, élvezzünk minden pillanatot.

6. Az elkülönülés törvénye:
Ma az elkülönülés alapállásába helyezkedem, szabadon engedem, hogy saját lényem és a körülöttem élők szabadon fejlődjenek, olyanok legyenek, amilyenek. Mindenben elkülönült alapállással veszek részt.
Ma vállalom a bizonytalanságot, mint tapasztalatom lényegi alkotórészét. Ezért a megoldások spontán jönnek a problémákra, kibukkannak a zűrzavarból és a káoszból. Ez a szabadsághoz vezető út. A bizonytalanság a szabadsághoz vezető út, a bizonytalanság vállalásának bölcsességében meglelem biztonságomat!
Belépek a lehetőségek körének mezőjébe, s kezdem átélni azt az érzést, hogy folytonosan a választási lehetőségek néptelen köre kínálkozik. Az élet minden pillanatát szórakoztatónak, izgalmasnak, bűvösnek, titokzatosnak tapasztalom.

7. A "Dharma", avagy az Élet céljának törvénye:
Ma szeretettel gondozom az embrionális Istenit, amely lelkemben van. Figyelek a bennem lévő szellemre, amely a testemet és gondolataim világát egyaránt élteti. Tudatosítom, hogy milyen mély nyugalom van a szívemben.
Listát készítek értékeimről, amelyek egyedülállóak, és amit szeretnék megtenni kibontakoztatás során. Amikor értékeim kivirágoznak, eltűnik az idő, bőség árad.
Naponta megkérdezem magamat: "Hogyan szolgálhatnék?" "Hogyan segíthetnék?"
(Részlet Deepak Chopra: Az éle hét törvénye c. művéből)

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr611632418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása