Sajtban sült tojás

2009.12.30. 20:17

Hozzávalók:

  • 8 tojás,
  • 15 dkg szeletelt trappista sajt,
  • 4 paradicsom,
  • 1 csokor zöldhagyma zöld szára,
  • 1-1 mokkáskanál törött fekete bors,
  • currypor és piros fűszerpaprika,
  • késhegynyi szerecsendió-reszelék,
  • ízlés szerint só.

Elkészítés

a sajtszeleteket vékony csíkokra vágom, és a felét egy lapos tűzálló tálra terítem. A tojásokat egyenként felütve úgy rakom a sajt tetejére, hogy a sárgája egynek se menjen szét. Megsózom, és mindegyikre kevés fűszert hintek a felsoroltakból, majd a maradék sajtcsíkokkal úgy borítom be, hogy minden tojásra jusson a sajtból. A tálat folpack fóliával letakarom, és a mikrohullámú sütőben a legerősebb fokozaton négy-öt percig sütöm. Akkor van készen, ha az étel tetején lévő sajt megolvad és egybefüggő réteget alkot. A sütőből kivéve még tűzforrón meghintem a finomra metélt hagymazölddel, és négy cikkre szeletelve, azonnal kínálom. Friss saláta illik mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr241633617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása