Tiramisu muffin

2009.12.30. 12:23

Hozzávalók:

  • 8-10 dkg babapiskóta
  • kb. 1 dl erős presszókávé
  • 2 evőkanál Amaretto mandulalikőr (vagy mandulaaroma)
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg tejszín
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • csipetnyi só
  • A díszítéshez:
  • 24 szem málna (elhagyható)
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 12 db muffinsütő papír

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük. A muffinsütőformába beletesszük a papírformákat.

2. A babapiskóták kb. harmadát kézzel apró morzsákra törjük. A maradékot kb. 5 mm-es csíkokra vágjuk. Először ezeket a mélyedések aljára tesszük, hogy mindegyikbe kb. ugyanannyi babapiskóta jusson. A morzsát pedig a mélyedésekben eloszlatjuk.

3. A kávét és a mandulalikőrt vagy a mandulaaromát összekeverjük (mikor a kávé már nem forró), és minden mélyedésbe kb. 2 kávéskanállal locsolunk. Ügyeljünk arra, hogy ne egy helyre öntsük, mert elázik.

4. A mascarponét alaposan elkeverjük a tejszínnel, a cukorral, a tojásokkal, pici sóval, majd egyenletesen rákenjük a piskótára. Ne ijedjünk meg, ha nem elég folyós, és púposra sikerül, le fog süllyedni.

5. A sütőben 130 fokon (középen, légkeverésesnél 110 fokon) kb. 30 percig sütjük.

6. Kikapcsoljuk a sütőt, pár percig hagyjuk. Majd nagyon pici résre nyitjuk. Így is hagyjuk egy ideig, majd egyre nagyobb résre nyitjuk. A lényeg, hogy ne hirtelen érje a hideg levegő, mert összeesik.

7. Mikor már kihűlt (kb. 1 óra), leszórjuk kakaóporral, és málnával díszíthetjük.

8. Hűtőben tároljuk, amit nem ettünk meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr671632391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása