Gesztenyekrémleves

2009.12.31. 14:38

Hozzávalók:

  • 8 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 dl rum
  • 10 dkg mazsola

Elkészítés

A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot. A többi tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a villával összetört gesztenyepürét, és 1-2 percig főzzük. A tűzről levéve vaníliás cukorral ízesítjük, majd botmixerrel habosítjuk. Rumban áztatott mazsolával (amit akár előtte nap már beáztattunk) kínáljuk, akár melegen, akár hidegen, illetve tejszínhabbal is díszíthetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr471635194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása