Pizzás csiga levelestésztából
2009.12.31. 14:56
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 2 dkg élesztő
- 1 dkg só
- 2,5 dl tej
- 2 tojás
- pizzaszósz
Elkészítés
1. A lisztből és a vajból elveszünk 5-5 dkg-ot. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, a lisztet az 5 dkg vajjal és a többi hozzávalóval összekeverjük, és megdagasztjuk. Majd 30 percig pihentetjük.
2. Addig a vajat a liszttel összegyúrjuk, és téglalap alakúvá formázzuk. Vigyázat! Ha a vaj túl kemény, kiszakítja a tésztát, ha pedig meleg helyiségben készítjük, és folyékony a vaj, akkor tegyük a vajat hűtőbe kicsi időre vagy hűvős helyre.
3. A kelesztett tésztát kinyújtjuk, és a vajas részt beburkoljuk vele. Majd megfordítjuk, és újra kinyújtjuk. Kézzel 3 részre osztjuk, majd a jobb oldali részt behajtjuk, és a baloldali részt a jobb oldali rész tetejére hajtjuk. Utána 20 percre hűtőbe tesszük. Majd megint kinyújtjuk, azután 4 részre osztjuk a kezünkkel. A két oldalt behajtjuk, és egymásra rakjuk a két oldalt, majd megint 20 percig pihentetjük. Utána újra meghajtogatjuk (az utóbbi módon), és pihentetjük megint 20 percig (fóliával takarjuk le, hogy ne száradjon meg a teteje).
4. Formázás: készíthetünk belőle akár kakaós vagy pizzás csigát, és még sok mindent, amit a pékségekben láthatunk. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a pizzaszósszal, majd feltekerjük, felszeleteljük, és sütőlapra helyezzük. Sütés előtt 15 percet pihentetjük.
5. Előmelegített sütőbe toljuk, és aranyszínűre sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.