Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dkg só
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás
  • pizzaszósz

Elkészítés

1. A lisztből és a vajból elveszünk 5-5 dkg-ot. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, a lisztet az 5 dkg vajjal és a többi hozzávalóval összekeverjük, és megdagasztjuk. Majd 30 percig pihentetjük.

2. Addig a vajat a liszttel összegyúrjuk, és téglalap alakúvá formázzuk. Vigyázat! Ha a vaj túl kemény, kiszakítja a tésztát, ha pedig meleg helyiségben készítjük, és folyékony a vaj, akkor tegyük a vajat hűtőbe kicsi időre vagy hűvős helyre.

3. A kelesztett tésztát kinyújtjuk, és a vajas részt beburkoljuk vele. Majd megfordítjuk, és újra kinyújtjuk. Kézzel 3 részre osztjuk, majd a jobb oldali részt behajtjuk, és a baloldali részt a jobb oldali rész tetejére hajtjuk. Utána 20 percre hűtőbe tesszük. Majd megint kinyújtjuk, azután 4 részre osztjuk a kezünkkel. A két oldalt behajtjuk, és egymásra rakjuk a két oldalt, majd megint 20 percig pihentetjük. Utána újra meghajtogatjuk (az utóbbi módon), és pihentetjük megint 20 percig (fóliával takarjuk le, hogy ne száradjon meg a teteje).

4. Formázás: készíthetünk belőle akár kakaós vagy pizzás csigát, és még sok mindent, amit a pékségekben láthatunk. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a pizzaszósszal, majd feltekerjük, felszeleteljük, és sütőlapra helyezzük. Sütés előtt 15 percet pihentetjük.

5. Előmelegített sütőbe toljuk, és aranyszínűre sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr21635239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása