Töltött bucik
2009.12.31. 15:06
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 30 dkg liszt
- só
- 15 dkg sütőmargarin
- 1 tojás
- 1 evőkanál borecet
- 3-4 evőkanál hideg víz
- A töltelékhez:
- 2 db főtt tojás
- 15 dkg főtt, füstölt császárszalonna
- 1 tojásfehérje
- bors
- só
- fokhagymakrém
- mustár
- A tetejére:
- reszelt sajt
- 1 tojássárga
- pici tej
Elkészítés
Előző nap a lisztbe keverem a sót, és beledarabolom a hideg margarint, amivel összemorzsolgatom. Ezután adom hozzá a tojást, az ecetet, és apránként a vizet. Jól nyújtható tésztává dolgozom össze, amit fóliába csomagolva berakok a hűtőbe aludni.
Másnap a tésztát kiveszem a hűtőből, hogy felengedjen egy kicsit. A tojásokat megfőzöm, majd apróra vágom a szalonnával együtt. Picit fűszerezem, és mustárral, fokhagymakrémmel és a tojásfehérjével krémessé teszem.
A tésztámat 2-3 mm-re kinyújtom, és a legnagyobb pogácsaszaggatómmal kiszaggatom. Mindegyik közepére teszek egy kis tölteléket. A tésztakorong egyik felének a szélét vízbe mártott ujjammal megvizezem, és félbehajtva összecsípem, így félhold alakúak lesznek.
Ha már megvan egy tepsi, akkor a sütőmet 200 fokra állítom. Kis tejjel elkevert tojássárgával lekenem a bucik tetejét, és reszelt sajtot szórok rájuk. Berakom sűlni, de figyelni kell, mert 15 perc alatt készen is vannak !
TIPP:
Lehet bele tenni pizzakrémet, egy kis kockára vágott sonkával, oregánóval.
Vagy párolni egy kis gombát, és tejföllel, kakukkfűvel elkeverve beletölteni.
Májkrémet, lilahagymával is el tudok képzelni benne!
Ezt mindet ki is fogom próbálni!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.