Hozzávalók:

Elkészítés

A lencsét beáztatjuk egy órára, majd felrakjuk főni sóval és 1-2 babérlevéllel. Amikor már majdnem puha, olajat forrósítunk, belerakunk pár gerezd szétnyomott fokhagymát, annyi cayenne borsot, amennyire csípősen szeretjük, 1 kávéskanál garam masalát, frissen őrölt koriander és mustármagból szintén 1 kávéskanálnyit, kicsit pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, hozzákeverünk 1 kávéskanál pirospaprikát. Hozzáadunk 3 evőkanál zablisztet, kicsit pirítjuk, majd hideg vízzel felengedjük. Ezzel berántjuk a lencsét, és hozzányomunk még 2-3 gerezd fokhagymát (hogy jól érezhető legyen a fokhagyma, aki nem szereti, hagyja ki).

Tálaláskor adagonként belekeverünk 1 evőkanál zabkorpát, és a tetejét meghintjük 1 evőkanál tökmaggal.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr841637002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása