Aszalt szilvával göngyölt pulykamell
2010.01.05. 16:55
Hozzávalók:
- 20 dkg magozott aszalt szilva
- 4 szelet pulykamell
- 4 szelet pulykasonka
- 4 szelet trappista sajt
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés
Az aszalt szilvát, ha túl kemény, kevés vízben puhára főzzük. A pulykamellet kissé kiverjük, a széleit bevagdossuk, és a szeleteket besózva, egyenként megolajozott alufóliára tesszük. Mindegyikre 1-1 szelet sonka és sajt kerül, 4-5 szem lecsöpögtetett aszalt szilva, majd feltekerjük, a fóliából szaloncukor formát képezünk.
Sózott, forrásban lévő vízben a tekercseket 10 percig főzzük, leszűrve hagyjuk kihűlni őket. A fóliából kiszedjük, és panírozzuk. Bő, forró olajban lassan sütjük, hogy átsüljön.
Megjegyzés
A legjobb, hogy a tekercseket a főzés után lefagyaszthatjuk. A mélyhűtőből bármikor elővehetjük, csak panírozzuk és sütjük, máris kész. Ezért szeretem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.