Hozzávalók:

  • 20 dkg magozott aszalt szilva
  • 4 szelet pulykamell
  • 4 szelet pulykasonka
  • 4 szelet trappista sajt
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Az aszalt szilvát, ha túl kemény, kevés vízben puhára főzzük. A pulykamellet kissé kiverjük, a széleit bevagdossuk, és a szeleteket besózva, egyenként megolajozott alufóliára tesszük. Mindegyikre 1-1 szelet sonka és sajt kerül, 4-5 szem lecsöpögtetett aszalt szilva, majd feltekerjük, a fóliából szaloncukor formát képezünk.

Sózott, forrásban lévő vízben a tekercseket 10 percig főzzük, leszűrve hagyjuk kihűlni őket. A fóliából kiszedjük, és panírozzuk. Bő, forró olajban lassan sütjük, hogy átsüljön.

Megjegyzés

A legjobb, hogy a tekercseket a főzés után lefagyaszthatjuk. A mélyhűtőből bármikor elővehetjük, csak panírozzuk és sütjük, máris kész. Ezért szeretem.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr271649158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása