Sajtos-sonkás burgonyatál
2010.01.08. 19:17
Hozzávalók:
- 1,2 kg apró szemű burgonya
- 2 evőkanál vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi fűszerpaprika
- 1 csokor petrezselyem
- 10 dkg gépsonka
- 25 dkg lapkasajt vagy szeletelt sajt
- só
- őrölt bors
Elkészítés
1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, karikákra vágjuk. A vajat felforrósítjuk egy nagy serpenyőben, és a krumplikarikákat körülbelül 20 perc alatt aranybarnára sütjük benne.
2. Közben a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A krumplit sóval, borssal, fűszerpaprikával ízesítjük, rászórjuk a hagymát és a fokhagymát, majd további 10 percig sütjük.
3. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A sonkát csíkokra szeljük, és a zöldfűszerrel együtt a krumplihoz keverjük. Az egészet tűzálló tálba öntjük, ráfektetjük a sajtszeleteket. 220 fokra előmelegített sütőben vagy grill alatt addig sütjük, amíg a sajt megpirul.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.