Gurábi

2010.01.16. 18:37

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 30 dkg zsír
  • 15 dkg méz
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg darált dió
  • 2 egész tojás
  • 2 főtt tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • bors
  • fél mokkáskanál őrölt fahéj
  • fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • diódarabkák
  • 1 tojás a sütéshez

Elkészítés

A zsírt az átszitált lisztben jól elmorzsoljuk, hozzáadjuk a finomra megdarált diót, a mézet, a porcukrot, az egész tojásokat és a fűszereket: a fahéjat és a szegfűszeget. Belemorzsoljuk a főtt tojások sárgáját, és mindezt a sütőporral jól kidolgozzuk. Kis gombócokat gyúrunk, és jól összenyomkodjuk, összetömörítjük őket. A tetejüket megkenjük a tojással, a közepükre 1-1 diódarabkát nyomunk, és előmelegített, közepesen meleg sütőben megsütjük.

A sütéshez érdemes sütőpapírt használni, így nem kell kikenni a tepsit. A sütési idő kb. 15 perc.

Megjegyzés

Ha karácsonyra készítjük, megéri már novemberben megsütni, hogy az ünnepekre megfelelően megpuhuljon. De elkészülése után közvetlenül is fogyasztható.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr621677505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása