Gurábi
2010.01.16. 18:37
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 30 dkg zsír
- 15 dkg méz
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg darált dió
- 2 egész tojás
- 2 főtt tojás sárgája
- 1 csomag sütőpor
- bors
- fél mokkáskanál őrölt fahéj
- fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- diódarabkák
- 1 tojás a sütéshez
Elkészítés
A zsírt az átszitált lisztben jól elmorzsoljuk, hozzáadjuk a finomra megdarált diót, a mézet, a porcukrot, az egész tojásokat és a fűszereket: a fahéjat és a szegfűszeget. Belemorzsoljuk a főtt tojások sárgáját, és mindezt a sütőporral jól kidolgozzuk. Kis gombócokat gyúrunk, és jól összenyomkodjuk, összetömörítjük őket. A tetejüket megkenjük a tojással, a közepükre 1-1 diódarabkát nyomunk, és előmelegített, közepesen meleg sütőben megsütjük.
A sütéshez érdemes sütőpapírt használni, így nem kell kikenni a tepsit. A sütési idő kb. 15 perc.
Megjegyzés
Ha karácsonyra készítjük, megéri már novemberben megsütni, hogy az ünnepekre megfelelően megpuhuljon. De elkészülése után közvetlenül is fogyasztható.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.