Almás sajtleves

2010.01.19. 16:26

Hozzávalók:

  • 1 alma
  • 5 dkg sütőmargarin
  • 10 dkg finomliszt
  • 4 dl tej
  • 20 dkg Gouda sajt
  • 3 tojássárgája
  • 1 dl tejszín
  • 3 evőkanál pirított zsemlekocka
  • 1 mokkáskanál só
  • fél mokkáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál vágott petrezselyem

Elkészítés

Az almát meghámozzuk, magházát kivájjuk, és kockákra vágjuk. Citromot csepegtetünk rá, hogy ne barnuljon meg. A tejet előre felforraljuk, hogy ne akkor húzzuk vele az időt, amikor már szükség van rá. A margarint felhevítjük, és 2 evőkanál liszt hozzáadásával világos rántást készítünk, majd meleg tejjel felengedjük, habverővel elkeverjük, hogy csomómentes legyen. Jól összeforraljuk, és lassú tűzön tovább főzzük. A sajtot lereszeljük, a maradék lisztben megforgatjuk, és a leveshez tesszük. A tejszínt kikeverjük a tojások sárgájával, szerecsendióval, sóval ízesítjük, és összefőzzük a sajtos krémlevessel.

Az almakockákat kevés cukros vízben pár percig főzzük, és a levesbe tesszük. Levesbetétnek zsemlekockát pirítunk hozzá, és a levest máris tálaljuk. A tetejére finomra vágott petrezselymet szórunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr61684999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása