Kávés diótorta

2010.01.20. 16:22

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 12 tojás fehérje
  • 36 dkg cukor
  • 36 dkg dió (darált)
  • A krémhez:
  • 12 tojás sárgája
  • 36 dkg porcukor
  • 1 dl erős fekete kávé
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dkg kakaó
  • 30 dkg vaj

Elkészítés

A tésztához a 12 tojás fehérjét gőz fölött habbá verjük 36 dkg cukorral. Ha már jó kemény, beleteszünk 36 dkg darált diót.
3 lapban megsütjük (szárítjuk). Amikor megsült, még melegen kettőbe vágjuk a lapokat. Célszerű a tepsi hátulján sütni, hogy könnyen le tudjuk róla venni.

Amíg hűl a tészta elkészítjük a krémet. A krémhez a hozzávalókat a vaj kivételével állandó kevergetés mellett felfőzzük, vigyázzunk, nehogy leragadjon. Ha kihűlt, robotgéppel belekeverjük a 30 dkg vajat.

A lapokat megkenjük krémmel, és a tortát kívülről is bevonjuk. Másnap a legfinomabb. Tejszínhabbal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr811687937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása