Sajtos roló
2010.01.20. 16:21
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- A krémhez:
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 3 dl tej
- só
- 2 db tejszínes tömlős sajt
- 25 dkg sütőmargarin
- Valamint:
- 30 dkg trappista sajt (a kész roló végeire)
Elkészítés
A leveles tésztát vékonyra (1-2 mm) nyújtjuk, majd felmetéljük 1-1,5 cm*15 cm csíkokra. Feltekerjük a hengerekre úgy, hogy mindenhol fedjék egymást, és 200 fokon kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. (Én nem szoktam tojással megkenni.)
A pudingot elkészítjük a 3 dl tejjel és egy csipet sóval, majd kihűtjük.
Ezután a pudingot habosra keverjük a margarinnal és a sajttal, ízlés szerint sózzuk (vigyázzunk, mert a tömlős sajt alapból sós).
A kész krémet habzsák segítségével a rolókba töltjük, majd mindkét végét reszelt trappista sajtba nyomjuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.