Túrós-pudingos csiga

2010.01.24. 13:53

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 7 dkg porcukor
  • 2 teáskanál citromaroma
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 6 dkg puha vaj
  • 1 tojás
  • 2 dl langyos tej
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 25 dkg túró
  • Valamint:
  • 30 dkg vegyes erdei gyümölcs
  • 10 dkg vágott dióbél

Elkészítés

1) Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, hogy legyen váltás, ne kelljen megvárni, míg a másik kihűl.

2) A tésztához a lisztet az instant élesztővel elkeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először a legkisebb, majd a legnagyobb fokozattal 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kelni hagyjuk, míg a duplájára nő (kb. 1 óra).

3) A krémhez a pudingot a tasakon olvasható utasítás szerint elkészítjük, ehhez kell a tej és a cukor. Majd a még meleg pudingba keverjük a túrót. Gyakori átkeverés mellett a pudingot hűlni hagyjuk.

4) A tésztát enyhén lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, majd 5 mm vastagságúra kinyújtjuk. A kihűlt pudinggal megkenjük, a gyümölcsöket és a diót egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd a tésztát hosszanti oldala mentén feltekerjük.

5) A tekercseket kb. 20 szeletre vágjuk, és a szeleteket a tepsikbe fektetjük. Meleg helyen további 30 percig kelesztjük.

6) A sütőt 160 fokra előmelegítjük, és megsütjük benne a csigákat. Porcukorral meghintve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr631697836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása