Túrós-pudingos csiga
2010.01.24. 13:53
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 45 dkg liszt
- 1 csomag instant élesztő
- 7 dkg porcukor
- 2 teáskanál citromaroma
- 1 csomag vaniliás cukor
- 6 dkg puha vaj
- 1 tojás
- 2 dl langyos tej
- A krémhez:
- 5 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 25 dkg túró
- Valamint:
- 30 dkg vegyes erdei gyümölcs
- 10 dkg vágott dióbél
Elkészítés
1) Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, hogy legyen váltás, ne kelljen megvárni, míg a másik kihűl.
2) A tésztához a lisztet az instant élesztővel elkeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először a legkisebb, majd a legnagyobb fokozattal 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kelni hagyjuk, míg a duplájára nő (kb. 1 óra).
3) A krémhez a pudingot a tasakon olvasható utasítás szerint elkészítjük, ehhez kell a tej és a cukor. Majd a még meleg pudingba keverjük a túrót. Gyakori átkeverés mellett a pudingot hűlni hagyjuk.
4) A tésztát enyhén lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, majd 5 mm vastagságúra kinyújtjuk. A kihűlt pudinggal megkenjük, a gyümölcsöket és a diót egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd a tésztát hosszanti oldala mentén feltekerjük.
5) A tekercseket kb. 20 szeletre vágjuk, és a szeleteket a tepsikbe fektetjük. Meleg helyen további 30 percig kelesztjük.
6) A sütőt 160 fokra előmelegítjük, és megsütjük benne a csigákat. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.