Nutellás csók
2010.01.26. 12:44
A nutellás csók aprósütemény az egyszerűen elkészíthető arósütemények közé tartozik, hiszen nem igényel nyújtást és szaggatást. A tészta is könnyen összeállítható, a golyók formázásában gyerekek is szívesen közreműködnek..
Hozzávalók:
- 15 dkg puha vaj
- 12 dkg (sütő)cukor
- 1 tojássárgája
- 10 dkg darált mandula
- 20 dkg liszt
- kenéshez: nutella
Elkészítés:
- A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A mandulával és a liszttel sima tésztává gyúrjuk. Az egészet egy golyóvá formázva alufóliába csomagoljuk, és kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
- A tésztából max. dió nagyságú (de inkább kisebb) golyókat formázunk, és egymástól megfelelő távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- A golyókat 160 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Kivesszük, rácsra téve teljesen kihűtjük. A kekszeket nutellával összeragasztjuk.
Tippek:
- A darált (és optimális esetben hántolt) mandula helyett használhatunk darált diót, vagy mogyorót is.
- Nutella helyett lekvárral, vagy olvasztott csokoládéval is ragaszthatjuk a kekszeket.
- A golyók tetejét ujjainkkal kissé lelaposíthatjuk sütés előtt. Így nem lesz olyan szabályos a félkör alak, viszont jobban „megáll” a keksz.
- Az aprósütemények készítéséhez javasolt hasznos tippek segíthetnek a sütemény elkészítésében. Aprósütemény tippek>>
- A nutellás csók ideális esetben pár nap múlva fogyasztható, amikorra a keksz kissé beszívta a nutellát és omlós lesz. Ennek érdekében is, valamint hogy ne száradjon ki, és sokáig friss maradjon, tároljuk légmentesen zárható dobozban.
- A fenti adagból mérettől függően 20-30 db nutellás csók készíthető.
A bejegyzés trackback címe:
https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr291703337
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.