Pudingos krémes

2010.01.26. 21:11

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 9 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
  • csipetnyi só
  • A krémhez:
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • csipetnyi só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg sütőmargarin
  • A mázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládés tortabevonó
  • 5 dkg sütőmargarin
  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés

1. A tojásokat kettéválasztjuk úgy, hogy a fehérjéket hármasával külön-külön pohárba tesszük.

2. Kimérünk háromszor 10 dkg lisztet, és elkeverjük bennük az egyenlően elosztott sütőport, és egyenként a különböző ízű pudingporokat.

3. Egy 25x35 cm-es magas falú tepsit kikenünk, és szalvétával béleljük.

4. A margarint habosra keverjük a tojások sárgájával, a porcukorral és a csipetnyi sóval. Ezután három egyenlő részre osztjuk.

5. Az első részbe belekeverjük a vanília ízű pudingporral elkevert lisztet (ha szükséges, kevés tejjel hígíthatjuk a masszát), és óvatosan beleforgatjuk a 3 tojásfehérjéből vert kemény habot. A tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon 10 perc alatt tűpróbáig sütjük. Egy deszkára kiborítjuk, és ha kicsit hűlt, lehúzzuk róla a szalvétát.

6. Ha a tepsi kicsit hűlt, enyhén kikenjük, szalvétával béleljük. Ugyanígy sütjük meg a puncs és a csokoládé ízesítésű lapokat is, majd hagyjuk kihűlni.

7. A krémjez a vanília ízű pudingporokat 2 dl tejben csomómentesen elkeverjük. A maradék tejet főni tesszük a csipet sóval, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük benne a pudingport. A tűzről levéve többször megkavarjuk, amíg teljesen kihűl.

8. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukrokkal, majd a kétféle krémet összekeverjük.

9. A krém felét egyenletesen elkenjük a csokoládés lapon. Erre tesszük a puncs ízű lapot, majd a maradék krémetm végül a vaníliás lapot.

10. A csokimázhoz a tortabevonót kis darabokra törjük, és gőz fölött összeolvasztjuk a margarinnal és a kakaóporral. A gőzről levéve kicsit hagyjuk hűlni, majd vizezett késsel a sütemény tetejére simítjuk.

11. Ha a csokimáz megszilárdult, vízbe mártott éles késsel hosszúkás szeleteket vágunk belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr1001704928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása