Pudingos krémes
2010.01.26. 21:11
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg sütőmargarin
- 9 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
- csipetnyi só
- A krémhez:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 5 dl tej
- csipetnyi só
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg sütőmargarin
- A mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládés tortabevonó
- 5 dkg sütőmargarin
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés
1. A tojásokat kettéválasztjuk úgy, hogy a fehérjéket hármasával külön-külön pohárba tesszük.
2. Kimérünk háromszor 10 dkg lisztet, és elkeverjük bennük az egyenlően elosztott sütőport, és egyenként a különböző ízű pudingporokat.
3. Egy 25x35 cm-es magas falú tepsit kikenünk, és szalvétával béleljük.
4. A margarint habosra keverjük a tojások sárgájával, a porcukorral és a csipetnyi sóval. Ezután három egyenlő részre osztjuk.
5. Az első részbe belekeverjük a vanília ízű pudingporral elkevert lisztet (ha szükséges, kevés tejjel hígíthatjuk a masszát), és óvatosan beleforgatjuk a 3 tojásfehérjéből vert kemény habot. A tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon 10 perc alatt tűpróbáig sütjük. Egy deszkára kiborítjuk, és ha kicsit hűlt, lehúzzuk róla a szalvétát.
6. Ha a tepsi kicsit hűlt, enyhén kikenjük, szalvétával béleljük. Ugyanígy sütjük meg a puncs és a csokoládé ízesítésű lapokat is, majd hagyjuk kihűlni.
7. A krémjez a vanília ízű pudingporokat 2 dl tejben csomómentesen elkeverjük. A maradék tejet főni tesszük a csipet sóval, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük benne a pudingport. A tűzről levéve többször megkavarjuk, amíg teljesen kihűl.
8. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukrokkal, majd a kétféle krémet összekeverjük.
9. A krém felét egyenletesen elkenjük a csokoládés lapon. Erre tesszük a puncs ízű lapot, majd a maradék krémetm végül a vaníliás lapot.
10. A csokimázhoz a tortabevonót kis darabokra törjük, és gőz fölött összeolvasztjuk a margarinnal és a kakaóporral. A gőzről levéve kicsit hagyjuk hűlni, majd vizezett késsel a sütemény tetejére simítjuk.
11. Ha a csokimáz megszilárdult, vízbe mártott éles késsel hosszúkás szeleteket vágunk belőle.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.