Kókuszos-mézes zserbó
2010.02.03. 17:59
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál méz
- 40 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- A töltelékhez:
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 5 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- baracklekvár
- A tetejére:
- csokimáz
Elkészítés:
1. A tojást, a cukrot, a mézet és a vajat gőz fölött 5 percig főzzük.
2. A szódabikarbónával elkevert lisztbe tesszük a forró mézes masszát, összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, és sütőpapírral kibélelt nagy tepsiben, közepes lángnál világosra sütjük.
3. A töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük.
4. A tejet a liszttel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a kókuszreszeléket. Megvárjuk, amíg kihűl, és kanalanként a cukros vajhoz keverjük.
5. Az alsó lapot megkenjük baracklekvárral, rátesszük a következő lapot, amire a kókuszos krém kerül. Rátesszük a harmadik lapot, a tetejére olvasztott ét tortabevonót vagy csokimázat teszünk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.