Túróbomba

2010.02.03. 18:00

Hozzávalók:

  • 30 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg mazsola
  • 1 kivi apróra vágva
  • 4 db fél őszibarack /befőtt/ aprózva
  • 2 púpos teáskanál zselatin
  • 20 dkg piskótatallér vagy babapiskóta

Elkészítés:

A túrót, a tejfölt és a porcukrot összeturmixoljuk, hogy sima krémet kapjunk. Belekeverjük az előzőleg beáztatott mazsolát, az aprított kivit és őszibarackot. 1 dl vizet a mikróban felforralunk, belevegyítjük a zselatint, és ezt is a túrós-gyümölcsös masszához adjuk. Egy tálat kibélelünk celofánnal, majd rétegezzük a piskótát és a gyümölcsös krémet.

A tál nagyságától függ, hogy hány réteget tudunk készíteni. A celofánra először piskóta menjen, a záróréteg pedig krém legyen! Néhány órára behűtjük, majd tálra borítjuk és szeleteljük.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr651727222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása