Málnás borhabkrém
2010.02.17. 18:07
Hozzávalók:
- 60 dkg málna
- fél citrom
- 5 dkg + 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl muskotályos fehérbor
- 1 kisujjnyi fahéj
- 3 + 1 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- fél csomag habfixáló
- 4 menta- vagy citromfűbóbita
Elkészítés:
A málnát tálcára terítjük, átválogatjuk, 15-20 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk, áttörjük. A citrom sárga héjából 2 kisujjnyi csíkot levágunk, levét kinyomjuk, a málnapéphez szűrjük, majd simára keverjük 5 dkg porcukorral.
A pudingport habüstbe szórjuk, elkeverjük 4-5 evőkanál hideg borral (vagy vízzel), a többi bort a maradék 10 dkg porcukorral, a fahéjjal és a citromhéjjal felforraljuk, fedő alatt 5 percig pihentetjük, végül átszűrjük. Apránként a pudingalaphoz adjuk, és gőz fölött, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Beledolgozzuk a málnapépet, hideg vízfürdőbe állítjuk, és gyakran megkeverve kihűtjük.
Kemény habbá verünk 3 dl tejszínt a vaníliás cukorral, aztán óvatosan beleforgatjuk a pudingba. Arányosan elosztva 4 csinos tálkába vagy kehelybe simítjuk, fóliával gondosan betakarjuk, és 2 órára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a habfixálóval kemény habbá verjük a maradék 1 dl tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és dundi rózsákat nyomunk belőle a krém tetejére. A félretett málnaszemekkel, valamint a menta- vagy citromfűbóbitákkal díszítve tálaljuk. Édes ostyát, rolettit is kínálhatunk hozzá.
Megjegyzés:
Eperből, barackfélékből, sárgadinnyéből is készíthetjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.