Krémes szelet
2010.02.20. 17:43
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 8 dkg sütőmargarin
- 25 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 3 evőkanál sárgabarackíz
- 25 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 púpos evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
- A krémhez:
- 1 l tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg sütőmargarin
- 2 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg porcukor
- reszelt citromhéj
- kakaópor
Elkészítés:
A tésztához habüstben az összetevőket (a tojásfehérje kivételével) összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a 2 tojás felvert habját. Kikent tepsiben 180 fokon megsütjük.
A krémhez a tejben a 3 tasak pudingot felfőzzük, majd kihűtjük. A margarint habosra dolgozzuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és 1 kávéskanál reszelt citromhéjat. Ehhez adjuk a kihűlt pudingot. A tésztára kenjük, és meghintjük kakaóporral.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.