Brokkolis csirkefalatok mascarpone-szósszal
2010.03.16. 18:32
Hozzávalók:
- 25 dkg brokkoli
- 25 dkg mascarpone (vagy más krémsajt)
- szezámmag
- 30-40 dkg csirkemell
- olívaolaj
- só
- bors
- sajt
Elkészítés:
Kevés olívaolajon megpirítom a százámmagot, hozzáadom a csíkokra vágott csirkemellet, sózom, borsozom. Mikor a csirkemell már majdnem jó, hozzáadom a brokkolirózsákat (lehet fagyasztott vagy friss előpárolt is), és együtt párolom fedő alatt. Amikor már minden hozzávaló kellően megpuhult, hozzáadom a krémsajtot és összeforralom. Pennével tálalom, reszelt sajttal megszórva.
Megjegyzés:
Először hús nélkül készítettem el, és úgy is kiváló volt. Amennyiben az olcsóbb krémsajtot választjuk az elkészítéshez, minél lágyabbat válasszunk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.