Bécsi csokis perec
2010.04.06. 09:11
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 33 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 25 dkg sütőmargarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojássárgája
- A bevonáshoz:
- étcsokoládé vagy tortabevonó
- kevés olaj
Elkészítés:
A lisztet összekeverem a kakaóval, és elmorzsolom a hideg margarinnal. Hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját. Összegyúrom, és 20-30 percre hűtőbe teszem. Pereceket formázok, és 210 fokon 10-15 percig sütöm.
Ha kihűlt, gőz felett megolvasztom a csokoládét, 2-3 evőkanál olajat rakok bele, és belemártom a pereceket.
Én a félig megdermedt csokizott perecekre kókuszreszeléket szórtam, nagyon finom lett!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.