Bécsi csokis perec

2010.04.06. 09:11

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 33 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • A bevonáshoz:
  • étcsokoládé vagy tortabevonó
  • kevés olaj

Elkészítés:

A lisztet összekeverem a kakaóval, és elmorzsolom a hideg margarinnal. Hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját. Összegyúrom, és 20-30 percre hűtőbe teszem. Pereceket formázok, és 210 fokon 10-15 percig sütöm.

Ha kihűlt, gőz felett megolvasztom a csokoládét, 2-3 evőkanál olajat rakok bele, és belemártom a pereceket.

Én a félig megdermedt csokizott perecekre kókuszreszeléket szórtam, nagyon finom lett!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr631898041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása