Brownie (amerikai, duplán csokis kockák)
2010.04.07. 18:38
- elkészítés:45 perc
- nehézség:könnyű
- sütési hőfok:200 ℃
- sütési idő:20 perc
Hozzávalók
1 bögre (2 dl) víz
4 evőkanál keserű kakaópor
2 bögre finomliszt (kb. 25 dkg)
1 bögre kristálycukor (kb. 20 dkg)
1 evőkanál szódabikarbóna
1 dl natúr joghurt
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
22 dkg Rama Sütőmargarin
- A tetejére
jó maréknyi durvára vágott mogyoró vagy dió
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg porcukor
6 evőkanál natúr joghurt
4 evőkanál keserű kakaópor
12 dkg Rama Sütőmargarin
- A tepsi kikenéséhez
2-3 dkg Rama Sütőmargarin
Elkészítés
A vizet egy kisebb lábasba öntjük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk, a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.
Egy kb. 30x25 cm-es tepsit margarinnal kikenünk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsimítjuk. Ezt a munkát szívesen megcsinálják a gyerekek is! Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 20 percig sütjük.
A tészta tetejére valókat a mogyoró kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvad benne, akkor keverjük bele a mogyorót is. Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, és csak akkor szeleteljük föl, amikor ez a bevonat megszilárdul rajta.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.