• elkészítés:45 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:200 ℃
  • sütési idő:20 perc

Hozzávalók

 
 
  • 1 bögre (2 dl) víz
    4 evőkanál keserű kakaópor
    2 bögre finomliszt (kb. 25 dkg)
    1 bögre kristálycukor (kb. 20 dkg)
    1 evőkanál szódabikarbóna
    1 dl natúr joghurt
    1 csomag vaníliás cukor
    2 tojás
    22 dkg Rama Sütőmargarin
     

  • A tetejére

    jó maréknyi durvára vágott mogyoró vagy dió
    1 csomag vaníliás cukor
    12 dkg porcukor
    6 evőkanál natúr joghurt
    4 evőkanál keserű kakaópor
    12 dkg Rama Sütőmargarin
     

  • A tepsi kikenéséhez

    2-3 dkg Rama Sütőmargarin
     

Elkészítés

A vizet egy kisebb lábasba öntjük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk, a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.
Egy kb. 30x25 cm-es tepsit margarinnal kikenünk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsimítjuk. Ezt a munkát szívesen megcsinálják a gyerekek is! Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 20 percig sütjük.
A tészta tetejére valókat a mogyoró kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvad benne, akkor keverjük bele a mogyorót is. Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, és csak akkor szeleteljük föl, amikor ez a bevonat megszilárdul rajta.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr181902330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása