Francia csokoládékrém

2010.05.02. 14:01

Hozzávalók:

  • 20 dkg keserű csokoládé (minél feketébb, annál jobb),
  • 4 tojás,
  • 2 evőkanál tejszín,
  • 1 vaníliás cukor

Elkészítés:
Francia csokoládékrém
  •  
  •  

Gőz felett, alacsony tűznél olvasszuk fel a kockákra tört csokoládét. Amikor már krémes, adjuk hozzá a tejszínt, majd húzzuk le a tűzről. Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgákat keverjük a meleg csokoládéhoz. A fehérjéket verjük fel, adjuk hozzá a vaníliás cukrot is, majd óvatosan keverjük a habot a csokoládémasszába. Öntsük üvegtálba vagy kisebb poharakba, hűtsük le, majd tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr191968523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása