Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 18 dkg édes keksz darálva
  • 8 dkg vaj
  • 1 kanál lekvár
  • A krémhez:
  • 4,5 dl joghurt
  • 2,5 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag zselatin fix
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kis csomag babapiskóta
  • gyümölcsök (ribizli, barack befőtt, kivi, áfonya)
  • 1 csomag tortazselé

Elkészítés:
  •  
  • Gyümölcsös joghurttorta sütés nélkül

A tésztához valókat összemorzsolom, és egy kapcsos tortaformába nyomkodom.

A joghurot a cukorral, 1 csomagGyümölcsös joghurttorta sütés nélkül vaníliás cukorral, reszelt citrom héjjal és 1 csomag zselafin fix-szel jól összekeverem. Egy másik tálban a tejszínt 1 csomag vaníliás cukorral és 1 csomag zselatin fix-szel géppel kemény habbá verem.

A 2 krémet összekeverem, és felét a tésztára kanalazom. Letakarom babapiskótával, megszórom ribizlivel, és rákanalazom a maradék krémet. A tetejét tetszés szerinti gyümölcsökkel díszítem.

A tortazselét egy pohárba szórom, kis kanál cukorral és 2,5 dl vízzel elkeverem. 2 percre a mikróba teszem, kevergetve pár perc hűlés után a süti tetejére öntöm. 5-6 óráta a hűtőbe teszem, míg tökéletesen megdermed, ezután leszedem a tortaformát, és az oldalát mandulalapokkal vagy kókuszreszelékkel beszórom.

Megjegyzés:

Mindjárt kettőt csináltam, mert annyira egyszerű és gyors, egyiket az anyukámnak, másikat magunknak.

A tejszínhez lehet zselatin fix helyett habfixálót is használni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr821968509

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: website laten maken 2018.06.13. 20:53:02

Ezek a legjobb bor és sajt párosítások - Napicsárt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása