Hozzávalók:

  • 50 dkg megpárolt spenót
  • 50 dkg penne vagy rövidcső
  • 2 nagy pohár tejfől
  • 4 tojás
  • 30 dkg reszelt sajt
  • bors
  • 3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, és 1 evőkanál olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a spenótot, összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt kikeverjük a tojással és a sajt 2/3-ával, sóval, borssal ízesítjük.

Jénai tálba rétegezzük a hozzávalókat: tésztával kezdünk, majd a spenót és a tejfölös öntet következik. Addig folytatjuk míg elfogynak a hozzávalók. Tejföllel fejezzük be, majd megszórjuk a maradék sajttal. Mikróban vagy sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

Sült hússal tálaltam. Nagyon ízletes.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr701994686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása