Medvehagymás cannelloni

2010.05.15. 15:02

Ebben a receptben Jamie Oliver spenótos cannellonijából indultam ki, és néhány apróságon kívül nem is változtattam sokat rajta. Persze a spenót helyett medvehagymát használtam. A tapasztalatom az, hogy ez a tészta sokkal jobb lesz, ha a sütés előtt néhány órát pihen a hűtőben, de én rendszerint előző este rakom össze, így másnap már nincs maszatolás, csak be kell tenni a sütőbe és kész.

 

A tésztához és a töltelékhez, négy személyre: 
 
• 1 doboz cannelloni (250 gramm, 16-18 cső)
1 evőkanál vaj
2 csokor megmosott, apróra vágott friss medvehagyma (a szára lecsipkedve)
400 gramm ricotta
1 marék frissen reszelt parmezán sajt
só, bors, szerecsendió
 
A paradicsommártáshoz:
 
2 doboz hámozott, darabolt konzervparadicsom (2x400 gramm)
1 gerezd felaprított fokhagyma
1 marék felaprított bazsalikomlevél
só, bors, csipetnyi cukor
egy evőkanál olívaolaj
 
A fehérmártáshoz:
 
300 gramm natúr krémsajt
4 apróra vágott szardella
2 marék parmezán sajt
2 csomag mozzarella
olívaolaj
 
 
A felaprított medvehagymát egy kevés vajon megpároljuk – közben sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá egy kis szerecsendiót –, és amikor a leve kezd elfőni, félretesszük. Amikor kihűlt, egy nagyobb tálban összekeverjük a ricottával és a marék parmezánnal. Ha úgy érezzük, hogy darabos, akkor tehetünk bele egy kevés krémsajtot is. Ezután egyenként megtöltjük a tésztacsöveket. Lehet habzsákkal is, de én itthon, családi körben kézzel szoktam belegyömöszölni a cannellonikba a masszát.
 
A paradicsomszószhoz aprítsuk fel a fokhagymát, majd pirítsuk egy kicsit a kanál olívaolajon. Öntsük rá a paradicsomkonzerveket, sózzuk, borsozzuk, egy kicsit cukrozzuk, dobjuk rá a bazsalikomot, és főzzük sűrű mártássá. A fehérmártáshoz egyszerűen keverjük össze a sajtkrémet a szardellákkal és a parmezánnal.
 
Készítsünk elő egy tepsit. Öntsük az aljára a paradicsommártást, fektessük bele szorosan egymás mellé a tésztákat, majd öntsük le a fehérmártással. Tépkedjük rá a mozzarellákat, szórjuk meg parmezánnal és egy kevés olívaolajjal. Pihentessük a hűtőben legalább egy-két órát, hogy a tészta megpuhuljon, majd 180 fokos sütőben süssük körülbelül fél óráig, illetve amíg a teteje szép piros nem lesz.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr962005192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása