Alföldi gulyásleves
2010.06.10. 09:45
Hozzávalók 8 személyre:
- 1 kg marhahús
- 8 dkg zsír
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 4 teáskanál pirospaprika
- 1 kg burgonya
- 2-2 zöldpaprika és paradicsom
- 3-3 sárga- és fehérrépa
- köménymag, fokhagyma ízlés szerint
- külön elkészített csipetke
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a kockára vágott húst, közben gyakran megkevergetjük. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és a többi fűszerrel ízesítjük. A leves jellegzetessége, hogy a zöldségféléket hosszúkásra, a burgonyát kockára vágva tesszük bele, amikor a hús már puhulni kezd.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.