Csirkesült zöldségágyon
2010.07.23. 20:29
Hozzávalók:
- 4-5 egész csirkecomb
- 2-2 szál sárga- és fehérrépa
- 1 kisebb zeller
- 1 karalábé
- 1 közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor zöldpetrezselyem vagy lila bazsalikom
- friss rozmaring
- olaj
- só
- bors
- esetleg csirke fűszersó
- csipet őrölt kömény
- tejszín
- tejföl
- reszelt sajt
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk és kis lapkákra vágjuk. A répákat nem karikázzuk, hanem kb. 3 cm-es darabokra vágjuk, majd hosszába szeleteljük.
A hagymát finomra vágjuk, és kis olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vagy préselt fokhagymát. Beletesszük a zöldségeket, majd a felaprított petrezselymet vagy bazsalikomot is. Jöhet a só, bors és a kömény. Addig pároljuk, amíg már nem ropog.
A csirkecombokat szétszedjük, lehúzzuk a bőrét és kicsontozzuk. A húst fűszerezzük. Kevés olajba beletesszük az apróra vágott rozmaringot, és a húst mindkét oldalán 2-2 percig sütjük.
Egy közepes tepsibe elterítjük a zöldségeket, rá a húst és leöntjük a tejszínes, tejfölös reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 190 fokon kb 20-25 percig sütjük. A köret maga a zöldség!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.