Csirkesült zöldségágyon

2010.07.23. 20:29

Hozzávalók:

  • 4-5 egész csirkecomb
  • 2-2 szál sárga- és fehérrépa
  • 1 kisebb zeller
  • 1 karalábé
  • 1 közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor zöldpetrezselyem vagy lila bazsalikom
  • friss rozmaring
  • olaj
  • bors
  • esetleg csirke fűszersó
  • csipet őrölt kömény
  • tejszín
  • tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és kis lapkákra vágjuk. A répákat nem karikázzuk, hanem kb. 3 cm-es darabokra vágjuk, majd hosszába szeleteljük.

A hagymát finomra vágjuk, és kis olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vagy préselt fokhagymát. Beletesszük a zöldségeket, majd a felaprított petrezselymet vagy bazsalikomot is. Jöhet a só, bors és a kömény. Addig pároljuk, amíg már nem ropog.

A csirkecombokat szétszedjük, lehúzzuk a bőrét és kicsontozzuk. A húst fűszerezzük. Kevés olajba beletesszük az apróra vágott rozmaringot, és a húst mindkét oldalán 2-2 percig sütjük.

Egy közepes tepsibe elterítjük a zöldségeket, rá a húst és leöntjük a tejszínes, tejfölös reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 190 fokon kb 20-25 percig sütjük. A köret maga a zöldség!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr832171735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása