Végre valami, ami finom és nem hízlal. Igazán ajánlom! Hozzávalók: * 3 tojás * 3 púpozott evőkanál porcukor * 1 evőkanál kakaópor * 3 evőkanál rétesliszt * késhegynyi szódabikarbóna
* 8dl yoghurt * 10 evőkanál kristálycukor * 2 evőkanál zselatinpor * 2 kávéskanál apróra vágott kandírozott narancshéj (vagy gyümölcs) * 3 dl keményrevert tejszínhab
* szétnyitható tortakarika
Elkészítés A piskóta: Kivajazom, kilisztezem a tortaformát és előmelegítem a sütőt 180 fokra. A sikeres piskóta tészta receptje: * a tojás hehérjét felverem félig és hozzáadom a porcukor 2/3-át, majd tovább verem egészen keményre * egy másik tálkában elkeverem a maradék cukrot a tojássárgával * fakanállal hozzákeverem a fehérjéhez óvatosan, hogy ne törjem meg túlságosan * a szódabikarbónával elkevert réteslisztet beleszórom, majd beleforgatom a masszába * beleteszem a tortaformába és elhelyezem a sütőben * a sütő ajtaját (ha nincs rajta szabályozó nyílás, egy fakanállal kissé kitámasztom kb félcentire, hogy sülés közben a gőz eltávozhasson. Nagyjából 15-20 perc készül el. A megsűlt piskótát a sütőben hagyom kihűlni, 20 centisre nyitott ajtónál. A joghurtkrém: Egy lábaskában összekeverjük a joghurtot, a kristálycukrot és a zseltinport. Langyoskás tűzhelylapon állandó kevergetés mellett forrpontig hevítjük és már le is kapjuk. Állítsuk hideg vízfürdőbe és időnként kevergessük meg. Dobáljuk bele a narancshéjat. Közben verjük fel kemény habbá a tejszínt és, ha már szobahőmérsékletű a joghurt massza, keverjük bele óvatosan. Ha gyümölccsel készítjük, akkor a lecsöpögtetett karikára, vagy kockákra vágott gyümölcsöt is keverjük bele.
A tortakarikában várakozó, kihűlt piskótára öntsük rá a masszát és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.
Tálalás előtt távolítsuk el a karikát és csúsztassuk a tortát egy szép tálra. Jó étvágyat hozzá! |