Tejfölös sztrapacska

2010.11.04. 14:42

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 2 egész tojás
  • liszt
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 20 dkg sajt
  • bacon

Elkészítés:

1. Hámozzuk meg a burgonyát, és a kislyukú sajtreszelőn reszeljük le.

2. Üssünk hozzá 2 egész tojást, sózzuk, keverjük össze.

3. Adjunk hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, tehát egy nokedli-állagú tésztát kapjunk.

4. Lobogó sós vízbe szaggassuk a nokedlikat. Ha kész, szűrjük le.

5. Kiolajozott tepsibe helyezzük a nokedlit, és 1 nagy pohár - sóval elkevert - tejfölt öntsünk rá. Óvatosan keverjük el, és szórjuk meg reszelt sajttal.

6. Előmelegített sütőben addig süssük, míg a sajt szépen rá nem pirul.

7. Tálaláskor pirított baconkockákkal szórjuk meg a tetejét.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr312423202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

motymoty 2010.11.04. 16:49:34

Nagyon-nagyon szeretem, köszönöm, hogy eszembe jutattad!
süti beállítások módosítása