Tejfölös sztrapacska
2010.11.04. 14:42
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 2 egész tojás
- liszt
- 1 nagy pohár tejföl
- 20 dkg sajt
- só
- bacon
Elkészítés:
1. Hámozzuk meg a burgonyát, és a kislyukú sajtreszelőn reszeljük le.
2. Üssünk hozzá 2 egész tojást, sózzuk, keverjük össze.
3. Adjunk hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, tehát egy nokedli-állagú tésztát kapjunk.
4. Lobogó sós vízbe szaggassuk a nokedlikat. Ha kész, szűrjük le.
5. Kiolajozott tepsibe helyezzük a nokedlit, és 1 nagy pohár - sóval elkevert - tejfölt öntsünk rá. Óvatosan keverjük el, és szórjuk meg reszelt sajttal.
6. Előmelegített sütőben addig süssük, míg a sajt szépen rá nem pirul.
7. Tálaláskor pirított baconkockákkal szórjuk meg a tetejét.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.