Négy isteni torta, sütés nélkül!
2011.04.16. 11:25
Nem akarsz sütni, de ennél valami finomat? Állíts össze egyet tortáink közül. A sütőt sem kell bekapcsolnod, csak keverd össze a hozzávalókat!
Az alábbi isteni sütiket nem is nevezhetjük tulajdonképpen sütinek, hiszen nem kell használnod a sütőt az elkészítésükhöz. Ez persze semmit nem von le az értékükből.
Hozzávalók:Pikáns citromtorta
- 10 dkg babapiskóta
- 5 dkg vaj
- 3 csomag zselatin
- 20 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 2 citrom
A kekszet törd egészen apróra, és keverd össze a felolvasztott vajjal. A keveréket simítsd egy 20 cm átmérőjű, kipattintható tortaforma aljára, és 5 percre tedd a mélyhűtőbe.
A zselatint készítsd el a csomagoláson olvasható leírás szerint. Keverd össze a mascarponét, a porcukrot és a kemény habbá vert tejszínt, majd add hozzá az egyik citrom levét és reszelt héját, valamint a zselatint. Ezt a krémet simítsd rá a tortaformában lévő kekszmasszára. A másik citromot alaposan mosd meg, szeleteld fel, a szeleteket is vágd félbe, és tedd a torta tetejére. Tedd hűtőbe, amíg meg nem dermed.
Gyümölcsös tiramisutorta
Hozzávalók:
- 1 doboz ananászkonzerv
- 1 doboz őszibarackkonzerv
- 10 szem eper
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag babapiskóta
- 3 tojássárgája
- 25 dkg mascarpone
- 1,5 dl joghurt
- 1 narancs reszelt héja
Az ananászt és a barackot csöpögtesd le, a levét tedd félre, az epret csumázd le, és szeleteld fel. A három tojássárgáját keverd el a cukorral, majd a mascarponéval és a joghurttal. A piskótát áztasd bele az ananász- vagy a baracklébe, tegyél egy réteget belőle egy tál aljára, takard be a gyümölccsel. Erre jöhet a krém. Erre szórj egy kis reszelt narancshéjat. Ezt addig folytasd, míg a hozzávalók elfogynak, a tetejére krém kerüljön és narancshéj. Tálalás előtt tedd hűtőbe két órára.
Túrótorta
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 3 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
- fél csomag zselatin
- egy doboz málna vagy eper
- babapiskóta
- reszelt citromhéj
A túrót keverd ki a cukrokkal és a tojások sárgájával. Majd keverd össze a mascarponéval is. Oldd fel a zselatint, ahogy a csomagolásán szerepel, és ezt add a túrós masszához, majd jól keverd el. Egy tálat bélelj ki folpackkal, az aljára rétegezz málnát vagy félbevágott epreket, majd töltsd bele a krémet. A tetejére tegyél babapiskóta-réteget. Tedd legalább három órára hűtőbe, majd borítsd ki egy vízszintes lapra. Így a babapiskóta-réteg lesz alul.
Körtés joghurttorta
Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 3 puha körte
- 4 dl natúr joghurt
- 4 evőkanál zselatinpor
- 4 teáskanál cukor
- fél csomag háztartási keksz
- kevés vaj
A tejszínből verj kemény habot, és tedd félre. A joghurtot keverd habosra a cukorral. A zselatinport oldd fel a leírásnak megfelelően, majd keverd a joghurthoz. Végül forgasd bele a tejszínhabot. Két körtét vágj kockára, egyet pedig szép szeletekre. A körteszeleteket tedd egy folpackkal kibélelt tortaforma aljára, majd öntsd bele a krémet, és a krémre szórd a körtekockákat. A kekszet daráld le, és keverd össze az olvasztott vajjal. A torta tetejét fedd be a vajas keksszel, majd a hűtőszekrényben dermeszd meg. Tálalás előtt borítsd ki a formából egy tálra, hogy a kekszes keverék az aljára kerüljön.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.