Nem akarsz sütni, de ennél valami finomat? Állíts össze egyet tortáink közül. A sütőt sem kell bekapcsolnod, csak keverd össze a hozzávalókat!

Az alábbi isteni sütiket nem is nevezhetjük tulajdonképpen sütinek, hiszen nem kell használnod a sütőt az elkészítésükhöz. Ez persze semmit nem von le az értékükből.


Hozzávalók:Pikáns citromtorta

  • 10 dkg babapiskóta
  • 5 dkg vaj
  • 3 csomag zselatin
  • 20 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 citrom

A kekszet törd egészen apróra, és keverd össze a felolvasztott vajjal. A keveréket simítsd egy 20 cm átmérőjű, kipattintható tortaforma aljára, és 5 percre tedd a mélyhűtőbe.

A zselatint készítsd el a csomagoláson olvasható leírás szerint. Keverd össze a mascarponét, a porcukrot és a kemény habbá vert tejszínt, majd add hozzá az egyik citrom levét és reszelt héját, valamint a zselatint. Ezt a krémet simítsd rá a tortaformában lévő kekszmasszára. A másik citromot alaposan mosd meg, szeleteld fel, a szeleteket is vágd félbe, és tedd a torta tetejére. Tedd hűtőbe, amíg meg nem dermed.

Gyümölcsös tiramisutorta

Hozzávalók:

  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 1 doboz őszibarackkonzerv
  • 10 szem eper
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag babapiskóta
  • 3 tojássárgája
  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 narancs reszelt héja

Az ananászt és a barackot csöpögtesd le, a levét tedd félre, az epret csumázd le, és szeleteld fel. A három tojássárgáját keverd el a cukorral, majd a mascarponéval és a joghurttal. A piskótát áztasd bele az ananász- vagy a baracklébe, tegyél egy réteget belőle egy tál aljára, takard be a gyümölccsel. Erre jöhet a krém. Erre szórj egy kis reszelt narancshéjat. Ezt addig folytasd, míg a hozzávalók elfogynak, a tetejére krém kerüljön és narancshéj. Tálalás előtt tedd hűtőbe két órára.

Túrótorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 3 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • fél csomag zselatin
  • egy doboz málna vagy eper
  • babapiskóta
  • reszelt citromhéj

A túrót keverd ki a cukrokkal és a tojások sárgájával. Majd keverd össze a mascarponéval is. Oldd fel a zselatint, ahogy a csomagolásán szerepel, és ezt add a túrós masszához, majd jól keverd el. Egy tálat bélelj ki folpackkal, az aljára rétegezz málnát vagy félbevágott epreket, majd töltsd bele a krémet. A tetejére tegyél babapiskóta-réteget. Tedd legalább három órára hűtőbe, majd borítsd ki egy vízszintes lapra. Így a babapiskóta-réteg lesz alul.

 

Körtés joghurttorta

Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • 3 puha körte
  • 4 dl natúr joghurt
  • 4 evőkanál zselatinpor
  • 4 teáskanál cukor
  • fél csomag háztartási keksz
  • kevés vaj

A tejszínből verj kemény habot, és tedd félre. A joghurtot keverd habosra a cukorral. A zselatinport oldd fel a leírásnak megfelelően, majd keverd a joghurthoz. Végül forgasd bele a tejszínhabot. Két körtét vágj kockára, egyet pedig szép szeletekre. A körteszeleteket tedd egy folpackkal kibélelt tortaforma aljára, majd öntsd bele a krémet, és a krémre szórd a körtekockákat. A kekszet daráld le, és keverd össze az olvasztott vajjal. A torta tetejét fedd be a vajas keksszel, majd a hűtőszekrényben dermeszd meg. Tálalás előtt borítsd ki a formából egy tálra, hogy a kekszes keverék az aljára kerüljön.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr192858873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása