Hozzávalók 4 adaghoz:

• 20 dkg tortabevonó vagy csokoládé 
• 3 dl tejszín
• 10 dkg mirelit málna
• 1 csomag vaníliás cukor
• fél csomag habfixáló

A tortabevonót (vagy a csokoládét) olvasszuk fel gőzfürdő felett, esetleg mikrohullámú sütő olvasztási fokozatán. Kanalazzunk akkora adagokat egy sütőpapírra, hogy a kanál fejével szétkenve egy kb. 6-7 cm-es átmérőjű, néhány mm vastagságú kört kapjunk. Készítsünk annyi ilyen lapot, ameddig tart a csokoládénk. A lapok ne érjenek össze. Dermedés előtt megszórhatjuk a tetejét cukrozott narancshéjjal vagy apróra vágott zöld pisztáciával. Hűtőben dermesszük.

A töltelékhez a tejszínt a cukorral és a habfixálóval verjük kemény habbá, a felengedett mirelit málnát turmixoljuk le, és keverjük a habhoz. A málnahabot töltsük nyomózsákba, és tetszés szerinti mennyiségű csokoládélapot rétegezzünk vele egymásra. Gyorsan tálaljuk, mert elég könnyen szétcsúszhat.

Elkészítési idő: 30 perc

2 csokis finomság sütés nélkül

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr982858861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása