Meggyes-túrós torta
2011.04.21. 11:18
Elővettem egy régi receptemet, és kis változtatással újra életre keltettem: cseresznye helyett magozott meggy került bele, és fél adag kókuszreszelék csak. Anyukám nézte, hogy hogy fogom én azt a rengeteg túrót megsütni, és miért nem kell bele piskóta. :)) Nos, én csak összeállítottam, a hűtőszekrény pedig "megsütötte" nekem. Két óra után fogyasztható.
Hozzávalók:
500g tehéntúró, 1 tasak tejszinhabpor, 1 tasak zselatinpor, 150ml tej (tejszinhabporhoz), 100g porcukor, 100g kókuszreszelék, 1 üveg magozott meggybefőtt, lecseepegtetve.
Elkészitjük a tejszinhabot és a zselatint a használati utasitás szerint. Összekeverjük a túrót a tejszinhabbal, porcukorral, hideg zselatinnal, a kókuszreszelékkel. Egy kerek tortaformába alól szépen körbetettem a meggyeket, rákanalaztam egy adag túrós keveréket, majd teleszórtam meggyel, és végezetül rákanalaztam és elegyengettem ismét a maradék túrót rajta. Kekszet tettem a tetejére, majd egy tányért nehezéknek rá, és ment a hűtőbe "sülni".
Mire hazaértünk enni, már lemenőben volt a nap, a képeket a lenyugvó nap utolsó sugarai kacsingatnak vissza ránk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.