Trüffel torta

2011.04.23. 11:16

 

 

Hozzávalók: Az aljához: 35 dkg keksz durvára törve(vajas és háztartási keksz vegyesen) 12 dkg olvasztott margarin, 2 evőkanál mogyoró krém (ez elhagyható), kevés tej, ha nem áll eléggé össze a kekszes massza. A krémhez: 40 dkg keserű csokoládé, 8 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 dl fehér rum (konyak, whisky stb.) vaníliás cukor, 10-12 dkg cukor ízlés szerint.

 
Elkészítés: Először a krémet készítjük el, lehetőleg a torta összeállítása előtt egy nappal. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, jól elkeverjük. Ezt követően hozzáadjuk a tejszínt, a rumot, és a cukrokat.Addig főzzük, kevergetjük vízgőz felett, amíg szép sima krémet nem kapunk. Ekkor levesszük a gőzről, hagyjuk kihűlni, de közben többször megkavarjuk. Amikor kihűlt, lefedjük és hűtőbe (ha sietünk, fagyasztóba) tesszük, hogy tovább hűljön és összeálljon a krém. A torta aljához az összetört kekszeket az olvasztott vajjal, a mogyoró krémmel és ha szükséges kevés tejjel összegyúrjuk és egy sütőpapír körrel bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk és hűtőben lehűtjük. Amikor legült a torta alja, a krémet robotgéppel jól összekeverjük és rákenjük a kekszes torta aljra. Ezt követően ismét visszatesszük a hűtőbe és legalább fél napot hűtjük. Amikor jól lehűlt, a tortát körbevágjuk - hogy könnyen elváljon a tortaformától - és lepattintjuk a tortaforma karimáját, átcsúsztatjuk egy tálcára és díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr192858846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása