Epres-vaníliás tiramisu
2011.05.14. 12:08
Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 30 dkg babapiskóta
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl tejszín
- 1 rúd vanília
- 5 dl tej
- 3 dkg kristálycukor a tejbe
- 3 evőkanál porcukor a krémbe
Elkészítés:
Az eper felét nyolcadokba vágom. A vaníliarudat kettévágom, az egyik felének a magjai a tejszínbe, a másik fele a rúddal együtt a tejbe került. A fél liter tejet a 3 dkg kristálycukorral és a vaníliarúddal felforralom, majd megvárom, míg langyosra hűl.
A tejszínt a porcukorral és a vaníliarúd magjaival habbá verem, majd ha már habos, akkor hozzáadom a mascarponét, és így is egy kicsit járatom még a robotgépet, hogy a mascarpone elvegyüljön a tejszínnel.
Közben a kihűlt tejbe áztatom a babapiskótákat, majd egy téglalap alakú jénai edény aljára helyezem őket sorban. A babapiskóta rétegre kenek egy adag krémet, majd megszórom az előzőleg nyolcadokba vágott eperdarabkákkal. Újabb adag babapiskóta jön, majd krém a tetejére. Mehet is a hűtőbe egy éjszakára.
Tálaláskor vagy egész szem eprekkel, vagy negyedekbe vágott eprekkel tálaljuk. Ez az adag négy személy desszertjének felel meg.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.