Epres-vaníliás tiramisu

2011.05.14. 12:08

 


Hozzávalók:

Elkészítés:

Az eper felét nyolcadokba vágom. A vaníliarudat kettévágom, az egyik felének a magjai a tejszínbe, a másik fele a rúddal együtt a tejbe került. A fél liter tejet a 3 dkg kristálycukorral és a vaníliarúddal felforralom, majd megvárom, míg langyosra hűl. 

A tejszínt a porcukorral és a vaníliarúd magjaival habbá verem, majd ha már habos, akkor hozzáadom a mascarponét, és így is egy kicsit járatom még a robotgépet, hogy a mascarpone elvegyüljön a tejszínnel.

Közben a kihűlt tejbe áztatom a babapiskótákat, majd egy téglalap alakú jénai edény aljára helyezem őket sorban. A babapiskóta rétegre kenek egy adag krémet, majd megszórom az előzőleg nyolcadokba vágott eperdarabkákkal. Újabb adag babapiskóta jön, majd krém a tetejére. Mehet is a hűtőbe egy éjszakára.

Tálaláskor vagy egész szem eprekkel, vagy negyedekbe vágott eprekkel tálaljuk. Ez az adag négy személy desszertjének felel meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr602902926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása