csak a csoki

2011.06.01. 11:26

 Kevés olyan ember van, aki ellen tud állni egy finom csokoládénak. A csokoládé általában a „nagyon szeretjük, de nem szabad” kategóriájú élelmiszerek közé tartozik. A következőkben a női kollégánk összeszedett 5 érvet, miért is ehetünk (együnk) csokoládét. Akinek csak egy kis lökés hiányzik, hogy megbontson egy táblát a kedvencéből, akkor örömmel olvassa majd ezt a cikket.


A fehér- vagy tejcsokoládé fogyasztása valóban nem ajánlott nagy mennyiségben, mert igen sok kalóriát tartalmaz (1 tábla csoki kb. 500-550 kalória), a benne lévő cukor pedig károsítja fogainkat.

Több kakaót és kevesebb cukrot tartalmazó fajtája, a fekete csokoládé azonban rendszeresen fogyasztva akár gyógyszer is lehet.

5 érv, melyek tekintetében nem kell nemet mondanunk:

1. Vérnyomáscsökkentő

Több kutatással is alátámasztották, hogy napi 100g étcsokoládé csökkenti a vérnyomást, ezzel együtt pedig a szívinfarktus kialakulásának kockázatát. A Kuna indiánok között, akik házi főzetként fogyasztják ezt a csodaszert, ezért nem is találni magas vérnyomásban szenvedőket.

2. Ébren tart

Koffeintartalmának köszönhetően a csokoládé felfrissít. Egy fél tábla fekete édesség majdnem annyi koffeint tartalmaz, mint egy csésze kávé.

3. Boldogabbá tesz

A csokoládéban található theobromin nevű anyag miatt javul a hangulatunk, vidámabbak leszünk. Nem véletlen, hogy mikor valami nem sikerül, vagy rossz a kedvünk, egyből egy kis nyalánkság után nyúlunk.

4. Vágykeltő

A kakaóbabból készült finomságot általában afrodiziákumként emlegetik, mivel feniletilamint tartalmaz, azaz olyan hormont, ami szerelmes állapotban termelődik az agyban. Ezt a hatást fokozhatjuk, ha más vágykeltőkkel kötjük össze, például chilit, vagy gyömbért teszünk a forró csokiba.

5. Szépíti a bőrt

Sokat hallani arról, hogy már szépségszalonokban, wellness szállodákban is alkalmaznak kakaóból készült pakolásokat, és az üzletekben is kaphatóak ilyen tartalmú termékek. A szépítő hatás azonban nem csak külsőleg, hanem belsőleg is alkalmazható. A fekete csokoládé flavon tartalma miatt finomabbá, rugalmasabbá teszi a bőrt, amely így kevésbé érzékeny a nap ultraibolya sugaraira.


Szöveg: Havas Noémi

Forrás: http://mocsokmacsok.hu/noi-szemmel/118-test-es-lelek/2828-5-erv-a-csokolade-mellett

A bejegyzés trackback címe:

https://mesimpressions.blog.hu/api/trackback/id/tr523029699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása